Onze zoon Niels (syndroom van Down) komt nu al ca. 3 jaar bij muziekschool Wergelmir. Hij is nog steeds enthousiast mede doordat Joke hem op de juiste wijze weet aan te spreken en hem tot het maximaal haalbare inspireert. Met kleine maar merkbare stapjes leert Niels elke keer weer iets bij. Niels schrijft eigen teksten die Joke binnen het voor hem haalbare bereik op muziek zet.
Iedere vrijdagavond zet Niels zonder daartoe aangespoord te hoeven worden weer gitaar en eigen songtekstenboek klaar. Dat zegt genoeg!

Paul Bakker

Mijn zoon (klassiek autisme) had plots bedacht dat hij viool wilde leren spelen. Omdat een eerder bezoek een aantal jaren geleden aan een andere muziekschool (toen bedacht hij dat hij wel saxofoon wilde leren bespelen) geen succes voor hem was, vond ik dat ik nu diverse muziekscholen aan moest schrijven om de situatie uit te leggen, zodat het nu wel een succes zou worden.
Zo zijn we samen op een proefles bij Joke Maas geweest. En waar ik bang voor was gebeurde: hij vond die eerste les erg leuk, maar besloot meteen dat hij toch maar niet op muziekles wilde.
Toen ik Joke dit liet weten, heeft ze zo ontzettend met mij meegedacht, en heb ik mij zo gehoord en begrepen gevoeld.
Het resultaat is nu, dat ik elke week samen met mijn zoon naar muziekles ga, en elke keer gaan we weer een stapje verder.
Ontzettend fijn dat Joke samen met mij al zoveel heeft kunnen bereiken, en ik zie mijn zoon hierin groeien!
Zo bijzonder hoeveel Joke (in samenspraak met mij) weet te bereiken, en hoe ze zich inleeft in ``zijn`` wereldje. Ze heeft zijn vertrouwen gewonnen en verdiend!
Dank je wel!

Karin Keij